Tip UAP Band Steering

  • Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
Unifi Bandsturing vertelt je wifi gebruikers in feite een voorkeur voor 5 Ghz of welke band je maar wilt. Wij willen natuurlijk de snelle versie.

Zo stel je het in:
Instellingen --> Site --> Geavanceerde funties en schakel deze functie in.
1.png

Klik onder aan op "Veranderingen Toepassen"
setting_save.png


Ga naar je "Apparaten" en selecteer je UAP, de volgende stappen heraal je voor het aantal UAP dat je hebt.
2.png

In de eigenschappen van de UAP ga je naar Config --> Bandsturing en selecteer je de optie: Geef voorkeur aan 5G, en klik Aanpassen.
3.png


Pas nu het zendvermogen aan: 2G op Midden en 5G op Hoog.
5.png


Geef de UAP de wijzigingen door
4.png

Nu zal je wat vaker op de 5G zitten
wifi_speedtest.png
 
#2
Eigenlijk moet je beginnen met 2.4 Ghz op midden en 5 Ghz op hoog te zetten. Zonder bandsteering. Dan je devices het lekker zelf uit laten zoeken wat ze willen gebruiken. Als dat tot foute resultaten leidt dan pas bandsteering toepassen.
 
#3
Moet zelf nog eens spelen met signaalsterkte van de UAP. Staat nu op auto wat wellicht zeker niet de ideale instelling is.
 
#4
Op dit moment is auto altijd hoog. Dat geeft problemen omdat de 2.4 Ghz en 5 Ghz elkaar overschreeuwen. Voor Unifi geldt voor kanaalkeuze en kanaalsterkte: AUTO niet gebruiken maar zelf instellen.
 
#6
Ik heb sinds een paar dagen 2.4 op Mid en 5 op high. Geen bandsteering. Ben vooralsnog tevreden met de roaming. Bandsteering blijf ik nog even bij weg. Eigenlijk ook een rare optie. Want het device en niet het AP besluit tot roaming en connection
 
#7
Eigenlijk is bandsteering er voor bedoeld om devices van publiek op een openbaar netwerk een bepaalde kant op te duwen. Niet voor thuisgebruik.
 
#8
Hoe werkt dat duwen dan? Het device bepaalt toch obv een eigen “algoritme” met welke ap en freq hij wil connecten?
 
#9
Sommige devices proberen meestal zolang mogelijk de verbinding vast te houden, terwijl ze eigenlijk beter kunnen switchen naar een andere band. Als de AP het signaal van de device te zwak vindt worden dan verbreekt hij de verbinding waardoor het device opnieuw verbinding moet maken en dan hopelijk op een beter kanaal.
Maar als het device per se op het zwakke kanaal wil blijven kan de AP er natuurlijk niets aan doen. Uiteindelijk bepaald het device de verbinding, maar de AP probeert hem alleen een zetje in de goede richting te geven.
 
#10
Eigenlijk moet je beginnen met 2.4 Ghz op midden en 5 Ghz op hoog te zetten. Zonder bandsteering. Dan je devices het lekker zelf uit laten zoeken wat ze willen gebruiken. Als dat tot foute resultaten leidt dan pas bandsteering toepassen.
Die ga ik ook eens instellen en kijken of dat werkt...