Werking Fan in switch

  • Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
11 feb 2018
15
2
3
#1
Toch wel gecharmeerd van de Unifi serie ben ik aan het denken om mijn switch ook te vervangen.:p

Verdiepend in deze kom ik er niet zo achter hoe de fan's in de switchen werken. Bij de ene lees ik dat de fan temperatuur gecontroleerd wordt en op een andere plek lees ik dat ze continu draaien.

Wie is in het bezit van een :

Ubiquiti UniFi US-16-150W
of
Ubiquiti UniFi US-24-250W

En kan hier uit eigen ervaring uitsluitsel over geven
 
12 feb 2018
42
11
8
#2
Bij alle switches met ventilatoren zijn ze temperatuur gestuurd. Verschil tussen de grotere (bijvoorbeeld 48 poorts) en kleinere switches is dat ze bij kleine switches alleen maar aan en uit schakelen, bij grotere switches worden ze echt gestuurd op verschillende niveaus. De grotere geven in properties ook een fan level aan, de kleinere alleen on/off.
Ik heb hier een US-16-150W switch waarvan ik de ventilatoren eigenlijk alleen hoor als het superwarm is in de zomer. Normaalgesproken zijn ze altijd uit.
 
1 feb 2018
118
35
28
#6
Hebben die mannen toch een mooi business model ontwikkeld. Enige vraag waar ik nu mee zit, is of ze straks naast drugsdealers en tabaksfabrikanten voor de rechter staan agv “moedwillig verslaafd maken van burgers”. Facebook hangt t ook al biven t hoofd...